De MBTI workshops voor teamontwikkeling geven inzicht in uw eigen voorkeuren maar ook in die van de collega’s. In één dagdeel neemt uw team een grote stap in wederzijds begrip en in samenwerking.

De workshop (4 uur) levert een waardevol inzicht in de voorkeuren, kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelkansen van alle teamleden.

Analyse van het teamprofiel vertelt u ook hoe uw team effectiever kan omgaan met veranderingen, besluitvorming, probleemoplossing, communicatie en conflicthantering. De sessie geeft deelnemers veel energie door afwisseling en interactie.

Hiervoor maken we gebruik van de wereldwijd meest gebruikte techniek door professionele organisaties: MBTI (Myers Briggs Type Indicator). Na invulling van de OPP vragenlijst doorlopen we de feed back sessie om het profiel van alle teamleden vast te stellen en onderlinge verschillen te verkennen. Daarna onderzoeken we de teamdynamiek en kijken we naar kwaliteiten, valkuilen en kansen.

In de sessie brengen we de theorie tot leven met concrete voorbeelden en leuke werkvormen. Aanvullend kiezen sommige teams voor een verdiepende sessie (4 uur). Hierin wordt verder gewerkt aan verdere vergroting van de hechtheid van het team. Ook oefenen we concreet met verschillende beïnvloedings- en communicatiestijlen. Want als u beter kunt aansluiten op de voorkeur van uw collega, neemt uw effectiviteit enorm toe.

U kunt rekenen op een inspirerende en impactvolle sessie door een van onze gecertificeerde trainers. Met ruime ervaring met het verbeteren van teamprestaties zien wij naar uit ook uw team een stap verder te mogen helpen.

Een greep uit de reakties van deelnemers:

“Peter is een zeer positief en inspirerend persoon wat erg aanstekkelijk werkt bij de MBTI-workshop. In de workshop worden theorie en paktijk goed afgewisseld en worden zowel individuen als teams herkenbaar in beeld gebracht, wat zorgt voor de gewenste zelfreflectie van personen maar juist ook van het gehele team. Waar ligt jouw kracht? Peter zorgt voor de nodige discussie in een prettige setting. Een aanrader voor ieder team!”- Ricardo Bevaart

“Enkele weken geleden heb ik bij Peter een MBTI-workshop gevolgd. Naast een zeer sterke kennis van de inhoud, houdt Peter de workshop luchtig door speelse oefeningen en veel interactie. De perfecte combinatie van leerzaam én leuk!”- Charlotte ter Braak